Filmen Ada, Glada och den Mystiska Främlingen har premiär!

Filmen Ada, Glada och den Mystiska Främlingen har premiär 27.1.2017

 

Filmen Ada, Glada och den Mystiska Främlingen, som inspelades i Lovisa sommaren 2016, har biografpremiär 27.1.2017.

Filmen, som baserar sig på Marjatta Kurenniemis älskade barnbok Onneli, Anneli ja orpolapset, är en självständig fortsättning på de mycket populära filmerna om Ada och Glada. Filmerna har tillsammans samlat över 400 000 åskådare.

Med Lilja Lehto och Aava Merikanto som spelar Ada och Glada ser vi det 12-åriga skådespelarlöftet Aarni Rämö, som i sin filmdebut spelar Pekki , en pojke som rymmer från ett barnhem. Jenni Kokander spelar barnhemmets strikta föreståndare Mina Pina. I rollen som stadsdirektör i staden Kattmynta ser vi Jani Toivola.

Som tidigare är även Tingelstina och Tangelstina, spelade av Elina Knihtilä och Kiti Kokkonen, samt Jaakko Saariluoma som polisen Måns Modig, Johanna af Schultén som fru Rosina och Eija Ahvo som fru Rosenknopp på äventyr på Rosengränd. Pappan och sonen från den pyttelilla familjen Vaaksanheimo deltar Putte också i äventyret, det vill säga Joonas Saartamo och Aleksis Koistinen. Filmens regissör är Saara Cantell, och Sami Keski-Vähälä har skrivit manuset. Filmens producenter är Teea Hyytiä och Sari Lempiäinen från Zodiak Finland.

Lovisa stad är en av huvudsamarbetspartners för filmen Ada, Glada och den Mystiska Främlingen.

I Lovisa kan du se filmen i Kino Marilyn, www.kinomarilyn.fi.

Mer om filmen, se www.onnelijaanneli.fi

Lilja Lehto och Aava Merikanto spelar Ada och Glada i filmerna. 
Bild: Heli Sorjonen, Zodiak Finland